Organisatie-instellingen
Structuur van organisatie en omgevingen (tenants)
Overzicht van de structuur
Een organisatie kan meerdere omgevingen hebben, technisch gezien tenants. Elke omgeving heeft eigen configuraties, gebruikers en data. Dit wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina Omgevingen (tenants).
info
De organisatie-instellingen en statistieken zijn alleen zichtbaar voor organisatiebeheerders. Deze statistieken geven informatie over je huidige abonnement.
Organisatie instellen
Het instellen van de organisatie is de eerste stap bij het configureren van ProcessMind. De organisatiebeheerder voert dit uit. Het gaat om het volgende:
- Organisatienaam: de naam van de organisatie, die in het systeem wordt gebruikt voor identificatie.
- Contact-e-mail: het e-mailadres van de organisatie, dat wordt gebruikt voor communicatie.
- Inlogopties: kies welke identity providers gebruikers kunnen gebruiken om in te loggen. Als een optie hier is uitgeschakeld, kunnen omgevingsbeheerders deze niet inschakelen voor hun omgeving. De beschikbare opties zijn:
- Microsoft: authenticeer gebruikers met Microsoft Entra ID, voorheen Azure Active Directory, Azure AD en AAD.
- Google: authenticeer gebruikers met Google.
- LinkedIn: authenticeer gebruikers met LinkedIn.
warning
Zorg dat op omgevingsniveau minstens één inlogoptie is ingeschakeld om inloggen mogelijk te maken.
Bedrijfsprofiel
Het bedrijfsprofiel geeft de AI van ProcessMind context over je bedrijf: de naam, website, beschrijving, sector en omvang. Organisatiebeheerders bewerken dit via Instellingen → Organisatie → Bedrijfsprofiel. Omgevingen kunnen dit overschrijven met eigen gegevens. Bekijk Bedrijfsprofiel voor de volledige uitleg.
Het profiel levert context voor AI-functies zoals het genereren van architecturen en rollen. Met een volledig profiel krijg je minder generieke uitvoer. Elke omgeving kan het organisatieprofiel overschrijven met een eigen profiel.
Organisatiestatistieken
Gebruikers instellen
Organisatiebeheerders beheren personen via Instellingen → Gebruikers voor de hele organisatie en via Instellingen → Omgeving → Gebruikers binnen één omgeving.
Een gebruiker toevoegen:
- Klik op Nieuwe gebruiker toevoegen of op Lid aan omgeving toevoegen wanneer een omgeving is geselecteerd.
- Vul de gegevens van de gebruiker in en kies een Toegangsniveau: Geen, Portalviewer (gratis) of een betaalde licentieplaats: Procesfundament, Procesarchitectuur of Process Intelligence. Het toegangsniveau is de licentieplaats. Zodra je een betaalde licentieplaats toewijst, begint de facturatie voor die gebruiker. Zie Facturatie en betalingen.
- Bepaal of de gebruiker Analytics bekijken of Beheerder van de omgeving mag zijn.
- Laat Uitnodigingsmail verzenden ingeschakeld, zodat de persoon de uitnodiging ontvangt.
- Klik op Opslaan.
Voor bestaande gebruikers kun je:
- Schakel Actief uit om inloggen te blokkeren zonder het account te verwijderen.
- Stel de Standaardomgeving van de gebruiker in, zodat die bij het inloggen in de juiste workspace terechtkomt.
- Stuur de uitnodiging opnieuw, bewerk de gebruiker of verwijder die uit één omgeving. Iemand volledig uit de organisatie verwijderen doe je via de gebruikerslijst voor de hele organisatie.
- Filter de tabel op Betaalde licentieplaatsen of Gratis licentieplaatsen om te zien waar je budget naartoe gaat.
Beschikbare gebruikersrollen zijn:
- Organisatiebeheerder: beheert alle omgevingen, configureert algemene instellingen en wijst omgevingsbeheerders toe.
- Omgevingsbeheerder: beheert gebruikers, configuraties en thema’s binnen de eigen omgeving.
- Gebruiker: heeft toegang tot de omgeving en gebruikt deze.
info
Alle gebruikers worden aan een omgeving toegewezen. De organisatiebeheerder kan gebruikers aan meerdere omgevingen toewijzen. Dat is handig wanneer je meerdere omgevingen beheert, omdat organisatiebeheerders automatisch aan die omgevingen worden toegewezen.
Telemetrie
In de organisatie-instellingen staat de schakelaar Sta ons toe gebruiksdata te verzamelen. Als je deze uitschakelt, stopt het verzamelen van productgebruiksdata voor je organisatie. Dit verandert niet welke functies je kunt gebruiken.
Verwijdering van de organisatie plannen
Onderaan de organisatie-instellingen start Verwijdering plannen het proces om de hele organisatie te verwijderen. Bevestig met Ja, verwijderen. De verwijdering wordt gepland met een herstelperiode van 14 dagen en er verschijnt een banner op de pagina. Gebruik Verwijderen annuleren in die banner om de verwijdering te stoppen. Na afloop van de periode worden de organisatie en al haar omgevingen definitief verwijderd.
Gerelateerde onderwerpen
- Omgevingen en tenants: stel je omgevingen in en beheer ze.
- Gebruik en credits: krijg inzicht in de AI-credits en het gebruik binnen je abonnement.
- Auditlog: houd activiteiten binnen je organisatie bij.